ponedjeljak, 19. prosinca 2022.

Usavršavanje učiteljice Helene Gustović Ljubić u gradu Saint-Joseph na otoku Reunionu

 Učiteljica Helena Gustović Ljubić je od 5. do 9. prosinca 2022. sudjelovala na aktivnosti Teaching Assigment u školi Ecole Du Butor u gradu Saint- Joseph na otoku Reunionu u sklopu Erasmus+ KA1 projekta Our Rule – Healthier and Greener School.

Tijekom mobilnosti održala je ukupno 10  nastavnih sati. U tri treća razreda je uz pomoć inovativne metode poučavanja CLIL (Content and Language Integrated Learning) održala satove prirode na engleskom jeziku. Teme nastavnih sati su bile povezane s Školom u prirodi koju će učenici pohađati u veljači te su tako učili o oceanima, zagađenju, utjecajima klimatskih promjena na život na Zemlji i važnosti recikliranja.

Uz održavanje nastavnih sati učiteljica Helena je i promatrala nastavu te dobila uvid u francuski obrazovni sustav. Također je dobila priliku sudjelovati na sastanku vezanom za Erasmus+ projekte u organizaciji pročelnika za obrazovanje u gradu Saint- Joseph gdje je podijelila svoje Erasmus+ iskustvo.


U slobodno vrijeme je posjetila mnogobrojne prirodne ljepote otoka kao što su predivna pješčana plaža Grande Anse, aktivni vulkan Piton de la Fournaise , park šumu Sentier botanique de Mare-Longue koja je pod zaštitiom UNESCO-a, vodopad Cascade de Grand Galet te neobičnu stijenu Cap Jaune.









Nema komentara:

Objavi komentar

Green games – Igra domino

Učenici 4. b sa svojom su učiteljicom Natašom Ljubić Klemše sudjelovali na ekološkoj radionici izrade domino pločica od kartona. Već korište...