utorak, 20. prosinca 2022.

Radionica o osjećajima

U sklopu Erasmus+ KA 1 projekta Our Rule – Healthier and Greener School i njegovog  Erasmus+ Volonterskog kluba učiteljica Petra Turković i učenice petih razreda naše škole danas su govorile o vrlo važnoj temi – osjećajima.

Učenice su u opuštenoj atmosferi imenovale osjećaje, a zatim u aktivnosti Storytelling opisale događaj tijekom kojega su osjećale ljubav, strah, ljutnju, paniku, zadovoljstvo, zahvalnost, sreću i paniku. Nakon svih priča, zaključile smo da nam isti događaji izazivaju različite, ali i vrlo slične osjećaje. Time smo osvijestili činjenicu da puno toga dijelimo, da smo u puno toga slični, ali i da smo istovremeno i vrlo različiti. Učenice su primijetile da je ponekad teško biti drugačiji od drugih, međutim složili smo se da je različitosti vrlo važno uvažavati i poštivati iako ih ponekad ne razumijemo. Svaki osjećaj je dobar (čak i kada je neugodan) i ne treba ga zanemarivati i negirati. S osjećajima se treba znati nositi, a kada vidimo da to netko čini teže, treba mu ponuditi pomoć.

Kako osjećaji u našem tijelu izazivaju određene reakcije, vrlo je bitno znati se opustiti pa je sljedeća aktivnost bila svjesno opuštanje mišića lica, čeljusti, ruku, trbuha i nogu.

Isto tako, istaknuli smo važnost istezanja i redovite tjelovježbe uz nekoliko jednostavnih vježbi koje možemo primijeniti tijekom pauze od učenja.

Radionicu smo završile vježbom disanja i pune pozitivnih dojmova sa zaključkom da je za zdravi život potrebno zdravo tijelo, ali i zdrav duh.





Nema komentara:

Objavi komentar

Green games – Igra domino

Učenici 4. b sa svojom su učiteljicom Natašom Ljubić Klemše sudjelovali na ekološkoj radionici izrade domino pločica od kartona. Već korište...