srijeda, 13. travnja 2022.

Naša parola - EKO škola

 Svi učenici, učitelji i stručni suradnici I. osnovne škole Bjelovar, 13. travnja posvetili su ekologiji i budućnosti. 
Dan je bio vrlo maštovit, zanimljiv, edukativan te inspirativan. Među mnogobrojnim ponuđenim aktivnostima, učenici su izabrali jednu i proveli je, zajedno sa svojim učiteljima, u djelo. U osmišljavanju aktivnosti glavnu su ulogu imale učiteljice Maja Puc i Jela Galunić. Sve su aktivnosti bile ekološki prihvatljive, a njihov je izbor bio velik: od izrade senzomotornih staza u dvorištu naše škole, sadnje cvijeća i voćaka, izrade putokaza, lutaka, glazbala, odjevnih predmeta, ekoloških sredstava za čišćenje, zubnih pasta, bombica za kupanje do platnenih vrećica s ekološkim motivima i uskrsnih čestitki od recikliranih predmeta i materijala.
Osim praktičnih znanja, učenici su učili o nacionalnim parkovima Hrvatske, izrađivali su prezentacije, kvizove, rebuse i križaljke, učili o zdravoj prehrani, analizirali hranu koju svakodnevno jedu te istraživali matematiku u prirodnim pojavama.
Učenici su razvijali vještine, nova znanja i sposobnosti, a sve to kroz igru i zabavu te primjenjujući naučeno u svojoj zajednici. Svim je aktivnostima posebno naglašena briga o okolišu, zdravom životu te važnost očuvanja okoliša za opću dobrobit.
Uspješan dan završio je obiljem smijeha, zadovoljstva te velikih i malih srca ispunjenih srećom. Naša je škola prepuna različitih boja i mirisa te predmeta napravljenih od recikliranih materijala koji će ostati i sljedećim generacijama.
Naša je I. osnovna škola postala prava EKO škola!



Naša parloa - EKO škola




Nema komentara:

Objavi komentar

Green games – Igra domino

Učenici 4. b sa svojom su učiteljicom Natašom Ljubić Klemše sudjelovali na ekološkoj radionici izrade domino pločica od kartona. Već korište...