nedjelja, 10. travnja 2022.

Obilježen Svjetski dan zdravlja

Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. travnja. Tim povodom, učenici okupljeni u Volonterskom klubu I. osnovne škole Bjelovar s učiteljicom Petrom Turković održali su radionicu kojom su ukazali na važnost brige o zdravlju.
Tijekom radionice, učenici su istražili povijest obilježavanja Svjetskog dana zdravlja i otkrili da se prvi puta obilježio 1950. god. po pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije. Učenici su osvijestili važnost redovite tjelesne aktivnosti te pravilne i uravnotežene prehrane za zdravlje. Dotaknuli smo se i važnosti psihičkog zdravlja te ispisali savjete za njegovo očuvanje. Učenici su istraživali što o zdravlju kažu narodne mudrosti i poslovice vezane uz zdravlje.




Kako o zdravlju ne bismo učili samo iz knjiga, izašli smo u dvorište naše škole gdje smo se razgibavali, vježbali motoriku na senzomotornim stazama te uživali na svježem zraku.




Nema komentara:

Objavi komentar

Green games – Igra domino

Učenici 4. b sa svojom su učiteljicom Natašom Ljubić Klemše sudjelovali na ekološkoj radionici izrade domino pločica od kartona. Već korište...